Het bezoeken van een pretpark is voor jong en oud leuk. Of je nu houdt van spannende attracties of het liever wat rustiger aan doet, in de meeste pretparken is er voor iedereen wat te beleven.

Ook voor peuters zijn er tegenwoordig steeds meer attractieparken waar ze zich de hele dag kunnen vermaken. Klik hier voor de top 10 pretparken voor jongere kinderen. 

1. De Efteling 

Bron: https://www.efteling.com/nl/pers/media-library/

De Efteling, iedereen heeft er wel eens van gehoord. In de Efteling waan je je in een sprookje. Het park is mooi opgezet en heeft een grote verscheidenheid aan attracties. Of je nu houdt van een spannend ritje in de Vliegende Hollander, een bloedstollende vrije val in de Baron, een spectaculaire race in Joris en de Draak, of liever op zoek gaat naar Langnek in het sprookjesbos, de Efteling heeft het allemaal en is daardoor zeer geschikt voor bezoekers van alle leeftijden! 

In de winter is de Efteling prachtig aangekleed en kom je helemaal in kerstsferen. Drink samen een warme chocomel en geniet van een heerlijk Hollands broodje Unox. 

Wil je nog meer genieten van al het moois dat de Efteling te bieden heeft? Het is ook mogelijk om te overnachten!

2. Walibi

Hou je van snel, stijl en hard? Dan ben je bij Walibi aan het goede adres. Walibi is het pretpark met de meeste achtbanen van Nederland, het zijn er namelijk 7! Daarnaast zijn er nog verschillende andere thrill-rides waardoor je adrenaline peil flink omhoog zal schieten. 

Toch heeft het park ook verschillende rustigere attracties die ook erg geschikt zijn voor jongere gasten. 

In totaal heeft het park meer dan 30 attracties. Wil je ze allemaal uitproberen? Dan is het ook mogelijk om te overnachten bij Walibi.  

3. Toverland

Waar Toverland ooit begon als een overdekt pretpark voor vooral de wat jongere gasten, is het pretpark sindsdien flink uitgebreid. Het pretpark is daardoor geschikt voor gasten van alle leeftijden! Doordat het park mooi aangeplant een aangekleed is, is de beleving compleet. 

Het park bestaat uit 6 verschillende werelden met allemaal hun eigen thema’s en attracties. In 2018 opende Toverland een nieuwe wereld: Avalon met de nieuwe achtbaan Fenix die een snelheid van wel 95 km/uur haalt! 

Toverland heeft inmiddels 6 achtbanen. De achtbanen over het algemeen wat milder dan de achtbanen in Walibi, maar ze zijn zeker niet saai te noemen! 

4. Slagharen

Slagharen is een ontzettend leuk pretpark in wild-west thema. Er zijn een aantal attracties met een hoge thrill-factor, maar ook voldoende rustigere attracties om even op adem te komen. 

Ook voor de kleinere bezoekers is er voldoende te zien en beleven. Er zijn attracties voor de allerkleinsten en voldoende klim en klautermogelijkheden door het hele park. Daarnaast heeft Slagharen altijd indrukwekkende shows die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Het park is daardoor geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. 

Kun je geen genoeg krijgen van Slagharen of wil je het allemaal op je gemak ontdekken? Dan is het ook mogelijk om te overnachten bij Slagharen! 

5. Duinrell

Duinrell is een erg veelzijdig pretpark. Er zijn verschillende achtbanen en waterattracties in het park. Daarnaast heeft Duinrell het tikibad. Dit is het grootste waterpark van de Benelux met maar liefst 21 glijbanen! Ook is er een gloednieuw buitenbad. Hier zullen de kinderen zich gerust een hele dag vermaken!

Omdat er zo veel te zien en beleven is in Duinrell, is de kans groot dat je het niet in 1 dag allemaal kunt uitproberen. Daarom is er de mogelijkheid om te overnachten, zodat je alles op je gemak kunt ontdekken!


Ben jij al in alle pretparken geweest? Wat is je persoonlijke top 5 van pretparken in Nederland? Laat het ons weten in de reacties!

Author

Write A Comment

Pin It