Op safari in Safaripark Beekse Bergen is een beleving op zich. In het park zijn meer dan 150 verschillende diersoorten te vinden, die je kunt ontdekken tijdens vier verschillende safari’s. In geen enkel dierenpark kom je zo dicht bij de dieren als in Safaripark Beekse Bergen. Wat mij betreft moet je gewoon proberen om ze allemaal te doen :). 

Autosafari 

De autosafari is toch wel dé manier van op safari gaan in eigen land. Ga in je eigen auto zitten en maak een ritje langs onder andere de jachtluipaarden die van het zonnetje genieten, de struisvogels die achter elkaar aanrennen, de zebra’s die lekker aan het eten zijn of de zwarte paardantilope met zijn mooie hoorns. Als je geluk hebt, geven de giraffes je auto een poetsbeurt met hun lange tongen (been there, done that). 

Tijdens de autosafari kun je op je eigen tempo naar alle dieren kijken. Er zijn voldoende mogelijkheden om tijdens de safari even te stoppen om vanuit je auto naar de dieren te kijken. Vind je het niks dat de dieren zo dicht bij je auto in de buurt komen? Dan rij je gewoon verder en stop je niet langs de kant. 

Bussafari 

Vind je het te spannend om met je eigen auto of safari te gaan? Dan kun je gebruik maken van de bussafari. De bus maakt twee routes:

  • van de ingang naar het Kongo restaurant 
  • van het Kongo restaurant naar de ingang

Dit zijn twee verschillende ritten die je ook langs andere dieren leidt. Bovendien vertelt een ranger je allemaal leuke weetjes over de dieren die je tegenkomt! Ook worden er voorwerpen doorgegeven waar je aan kunt voelen en ruiken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zowel de bussafari als de autosafari te doen! 

Bootsafari 

Ontdek het park vanaf het water en stap in 1 van de 2 safariboten. Tijdens een boottochtje van ongeveer 30 minuten kom je onder andere langs de ringstaartmaki’s, kijk je uit op de neushoorns en als je geluk hebt, word je vergezeld door een californische zeeleeuw die gezellig mee zwemt rond de boot.

De ranger aan boord zorgt dat je niks mist en vertelt je vanalles over de dieren. Je hoeft niet bang te zijn dat je de boot mist, want hij vertrekt meerdere keren per dag, voor de actuele tijden kun je het beste kijken in het park of gebruik maken van de Beekse Bergen app. 

Wandelsafari 

Tijdens de wandelsafari loop je een lange route langs allerlei dieren. Voor de kinderen zijn er onderweg leuke speeltoestellen waar ze op kunnen klimmen en klauteren en er zijn zelfs avonturenpaden

Ook zijn er verschillende voederpresentaties langs de weg. Zo kom je alles te weten over de dieren en wat ze eten! De wandelsafari voert je onder andere langs de Amoer tijgers, de lippenbeer, de westelijke laaglandgorilla’s, de nijlpaarden en nog veel meer! Wil je liever nog wat dichter bij de dieren komen? Breng dan een bezoekje aan de roofvogel safari en voel hoe de vogels op enkele centimeters afstand over je hoofd zweven. 

De dieren hebben allemaal een ruim verblijf, wat het prettig en leerzaam maakt. 

Wanneer je even toe bent aan een pauze, kun je op adem komen bij het Kongo restaurant

Voor wie geschikt? 

Safaripark Beekse Bergen is voor een groot publiek geschikt. Zowel voor de jonge als oudere gasten is het een erg geschikt park. Iedereen zal zijn ogen uitkijken, maar er is ook gedacht aan voldoende speeltoestellen voor de kinderen en zitplekken voor de volwassen bezoekers. Ook voor kinderen die nog gebruik maken van een kinderwagen en mindervaliden bestaan er mogelijkheden: 

  • Kinderwagens kunnen (ingeklapt) meegenomen worden tijdens de bus- en bootsafari. 
  • Er zijn voldoende plekken waar kinderen verschoond kunnen worden en in de restaurant is er mogelijkheid voor het opwarmen van melk. 
  • Voor mindervaliden die gebruik maken van rolstoel, moet er rekening mee gehouden worden dat er slechts beperkt toegang is op de bus-en bootsafari. De wandelsafari en autosafari zijn (mits de auto hierop aangepast is) geschikt voor rolstoelgebruikers. 
  • Hulphonden mogen mee naar het park, mits de begeleider een legitimatiebewijs en entingsboekje van de hond kan laten zien. Op plekken waar de dieren loslopen zoals tijdens de autosafari en in de doorloop volières, mag de hond niet mee. Er is wel een speciale kennel waar de hond zo lang mag verblijven. Er moet in dat geval een borg van €10,- betaald worden.  

Kosten 

Er zijn verschillende opties om een kaartje te kopen. Online ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je aan de dagkassa een kaartje wil kopen. Ook kun je ervoor kiezen om een combinatieticket te kopen. Je krijgt dan toegang tot zowel het Safaripark als het Speelland. Het combinatieticket is ook geldig op 2 verschillende dagen, dus je hoeft je niet te haasten!

Wanneer je ervoor kiest om op Safari Resort Beekse Bergen te overnachten, dan is de entree zelfs bij je verblijf inbegrepen! 

Kinderen tot 3 jaarGratis
Kinderen van 3-9 jaar€22,50 
Vanaf 10 jaar €24,00 (aan de kassa €26,00) 
Uitrijticket €9,50 
Combinatieticket (Safaripark en Speelland€27,50 
In combinatie met een verblijf of Safari Resort Beekse BergenGratis 

Overnachten bij de Beekse Bergen

Er is zo veel te beleven bij de Beekse Bergen, dat sommige mensen ervoor kiezen om te overnachten bij de Beekse Bergen. Zeker omdat de entree tot het safaripark én het speelland inbegrepen zijn bij je verblijf. Daarnaast krijg je een attractiepas, waarmee je toegang hebt tot verschillende parken in het land.

De accommodaties zijn allemaal erg modern ingericht en bij het safariresort zijn er zelfs accommodaties die uitzicht geven op de dieren. Overnachten bij de Beekse Bergen is dus zeker een unieke ervaring. We hebben alles met betrekking tot overnachten bij de Beekse Bergen al voor je uitgezocht.

Author

Write A Comment

Pin It