Een bezoekje aan een pretpark staat garant voor een dag vol vermaak. Veel van de bekende pretparken lijken vooral ingespeeld op een wat oudere doelgroep. Toch zijn er ook pretparken speciaal voor jongere kinderen, met attracties en speeltoestellen die passen bij hun leeftijd. 

1. Sprookjeswonderland (Noord-Holland)

Sprookjeswonderland is, zoals de naam al doet vermoeden, een attractiepark dat helemaal in het teken staat van sprookjes. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders een wandeling maken door het sprookjesbos waar ze onder andere Sneeuwwitje, Doornroosje en het snoephuisje van Hans en Grietjes zullen tegenkomen.

Daarnaast zijn er ook verschillende attracties die helemaal aangepast zijn aan de allerkleinsten. Er zijn per dag meerder musical-voorstellingen en er is een grote speeltuin waar ze heerlijk kunnen ravotten. Ook kunnen ze knuffelen met de geitjes en andere dieren in de kinderboerderij

Het park is overzichtelijk en samen te ontdekken, wat het ideaal maakt voor een dagje uit met de allerkleinsten. 

2. Toverland (Limburg)

https://toverland.com/pers/beeldbank/

Toverland stond ook in ons lijstje met top 5 pretparken van Nederland. En niet zonder reden! 

Toverland is ontzettend geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Het overdekte gedeelte is vooral geschikt voor de allerkleinsten. De ruimtes zijn ruim opgezet en overzichtelijk

Er zijn binnen en buitenverschillende speeltuintjes waar kinderen heerlijk kunnen spelen en klimmen. Daarnaast heeft Toverland verschillende attracties die zowel geschikt zijn voor kinderen alleen, als om samen met (groot)ouders een ritje te maken. Ook zijn er iedere dag shows te bekijken. 

Dit pretpark is ook vooral geschikt wanneer er een uitstapje gedaan wordt met kinderen van verschillende leeftijden, maar ook voor een uitstapje met alleen kleine kinderen is Toverland erg geschikt! 

3. Oud Valkeveen (Noord-Holland)

Speelpark Oud Valkeveen is een ontzettend leuk park om te bezoeken bij zowel goed als slecht weer. Het park heeft een grote speelweide, een strand, theater en verschillende overdekte attracties, een bioscoop en een grote speelhal van wel 1500m2! Geen risico dus wanneer je een kaartje koopt, ook bij minder goed weer zullen de kinderen zich prima vermaken. Het park is vooral geschikt voor kleinere kinderen. Voor (groot)ouders zijn er daarnaast voldoende plekken om te genieten van de zon en van het park. 

4. Plaswijckpark (Zuid-Holland)

Of de kinderen er nu van houden om lekker te spelen met water, te klimmen en te klauteren, ontzettend van dieren houden, of toch het allerliefst rondscheuren in attracties, het Plaswijckpark heeft het allemaal. Daarnaast is er een grote tuin met maar liefst 40 verschillende soorten rozen en kun je op de grote picknickweide even rustig bijkomen en samen wat eten. 

Ook fijn: de hond mag ook mee naar binnen, zodat je gezellig de hele dag samen op pad kunt zonder dat je hond alleen thuis zit. 

Daarnaast kun je gratis parkeren bij het Plaswijckpark, dus geen dure parkeerkosten! 

Het Plaswijckpark lijkt het meeste op een grote speelweide met verschillende thema’s. In vergelijking met bijvoorbeeld Toverland, heeft het park minder attracties, maar dit mag de pret niet drukken. De kinderen zullen zich zonder twijfel de hele dag vermaken!

5. Drouwenerzand attractiepark (Drenthe)

Wat ontzettend leuk (en handig) is aan het Drouwener attractiepark is dat ze een all-inclusive formule hanteren. Dat betekent dat eten en drinken inbegrepen is bij je bezoekje aan het park! Het volgende is inbegrepen bij je ticket: vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, soep, koffie, thee, limonade en softijs mag eten. De prijs voor je dagje uit zal dus nooit hoger uitvallen! 

Zoals de naam van het park al doet vermoeden, bestaat het park vooral uit attracties. Er zijn echter ook een aantal speeltoestellen. Kinderen die minstens 80 cm zijn, mogen onder begeleiding in de meeste attracties. Het park richt zich vooral op kinderen in de basisschoolleeftijd, wat het park wat minder geschikt maakt voor de allerkleinsten. 

Je kunt zelfs overnachten bij het park. Geen saaie caravans of huisjes op dit park. Wanneer je echt iets bijzonders wil, kun je overnachten in een Kasteellodge of een Saloonlodge. Er zijn voldoende uitvalsgelegenheden in de buurt, waardoor je gegarandeerd het hele weekend leuke uitstapjes kunt maken. Benieuwd naar de mogelijkheden en naar het vakantiepark?

6. Linnaeushof (Noord-Holland)

De Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa met ruim 350 speeltoestellen en attracties! Er is dus ontzettend veel te doen, van klimmen en klauteren tot lekker spetteren en van botsauto’s tot hobbelfietsen, de Linnaeushof heeft het allemaal. Er is ook een binnenspeeltuin, dus bij slecht weer zullen de kinderen zich ook prima vermaken. 

Er is zelfs een aparte speeltuin voor peuters en kleuters! Dit is een overzichtelijk gebied met onder andere een zandspeelplaats en een kleuterspringkussen. Helemaal afgestemd op de belevingswereld en de fysieke mogelijkheden van peuter en kleuters. 

De Linnaeushof is dus niet alleen de grootste speeltuin van Europa, maar daarnaast ook geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Zowel voor peuters, kleuters al voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het park erg geschikt! 

7. Kinderpretpark Julianatoren (Gelderland)

Kinderpretpark Julianatoren is geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Het park heeft vooral attracties die speciaal geschikt zijn voor kinderen in deze leeftijd. Beleving staat hierin centraal. Er zijn ook attracties waar de allerkleinsten al in mogen! 

Daarnaast zijn er ook verschillende klimtoestellen en glijbanen en is er een picknickbos waar (groot)ouders even tot rust kunnen komen en de kinderen lekker kunnen spelen. 

Wil je de beleving van een ‘echt’ pretpark, maar dan helemaal afgestemd op kinderen tot 10 jaar? Dan is kinderpretpark Julianatoren een goede keuze

8. Speelland Beekse Bergen (Noord-Brabant)

Speelland Beekse Bergen is net als Safaripark Beekse Bergen een ontzettend leuk park om te bezoeken. 

Er zijn verschillende speeltoestellen waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. Daarnaast is er een avontureneiland en een heuse stormbaan! Er zijn ook verschillende (water)attracties waar de kinderen zich de hele dag zullen vermaken. 

Voor de allerkleinsten is er een speciale peuterspeeltuin

Het is ontzettend leuk om een bezoekje aan het Safaripark te combineren met het Speelland. Gelukkig is er de mogelijkheid om te overnachten bij de Beekse Bergen, zodat jullie op het gemak al het moois dat de Beekse Bergen te bieden heeft, kunnen ontdekken! 

Overnachten op de Beekse Bergen is een beleving op zich. Je slaapt namelijk naast het Safaripark! Meer weten over overnachten bij de Beekse Bergen?

9. Drievliet (Zuid-Holland)

Attractiepark Drievliet is een familiepark. Dat houdt in dat er iets te zien is voor het hele gezin. Zo zijn er speciale attracties voor de allerkleinsten, maar ook attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Ook voor de wat oudere kinderen (en stoere (groot)ouders) zijn er spannende attracties.   

Daarnaast zijn er verschillende shows en is er een 5D-bioscoop voor de ultieme beleving. 

Drievliet is daarmee een pretpark dat geschikt is voor het hele gezin! Zowel voor de jongere kinderen, als oudere kinderen in de basisschoolleeftijd, is dit park erg geschikt! 

10. Amusementspark Tivoli (Gelderland)

Amusementspark Tivoli is een park dat geschikt is voor jonge kinderen. Alle attracties zijn afgestemd op de lengte en belevingswereld van jonge kinderen. 

Naast een heleboel attracties, zijn er ook speeltoestellen. Hier kunnen kinderen heerlijk springen, glijden en schommelen. Ook is er een 4D-bioscoop waar een leuke film gedraaid wordt! 

In het Boscafé kun je heerlijk bijkomen en gezellig samen iets eten, om vervolgens weer heerlijk verder te gaan met ontdekken! 

Author

Write A Comment

Pin It